Omeleta s brokolicí, květákem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 100 g Květák
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Hrášek mražený
  • 1 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1181 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 247.3 mg
  • Draslík 857.5 mg
  • Vláknina 11599.2 mg
  • Vitamín A 11599.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 141.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté růžičky brokolice a květáku rozdělíme na malé růžičky. V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Vložíme do ní růžičky brokolice, květáku a mražený hrášek. Zeleninu povaříme 4 minuty, poté ji scedíme a necháme okapat. Petrželovou nať omyjeme, setřepeme vodu a petrželku pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V misce vyšleháme bílky s vejcem, mlékem, nastrouhaným sýrem, drobně pokrájenou petrželkou, solí a pepřem. V pánvi na rozehřátém másle krátce zeleninu orestujeme a snížíme teplotu. Přelijeme ji rozšlehanými vejci a při mírné teplotě pod poklicí necháme vajíčka zatuhnout. Hotovou omeletu hned podáváme.

Komentáře k receptu