Omeleta s brokolicí, květákem a sýrem
Suroviny
- 100 g Brokolice
- 100 g Květák
- 700 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Hrášek mražený
- 1 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
- 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1181 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 247.3 mg
- Draslík 857.5 mg
- Vláknina 11599.2 mg
- Vitamín A 11599.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 141.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté růžičky brokolice a květáku rozdělíme na malé růžičky. V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Vložíme do ní růžičky brokolice, květáku a mražený hrášek. Zeleninu povaříme 4 minuty, poté ji scedíme a necháme okapat. Petrželovou nať omyjeme, setřepeme vodu a petrželku pokrájíme nadrobno.
-
2
V misce vyšleháme bílky s vejcem, mlékem, nastrouhaným sýrem, drobně pokrájenou petrželkou, solí a pepřem. V pánvi na rozehřátém másle krátce zeleninu orestujeme a snížíme teplotu. Přelijeme ji rozšlehanými vejci a při mírné teplotě pod poklicí necháme vajíčka zatuhnout. Hotovou omeletu hned podáváme.