Pikantní kuřecí a vepřová směs s kapií, pórkem, čínským zelím, americký brambor
Suroviny
- 500 g Brambory
- 200 g Kuřecí prsa
- 100 g Pórek
- 200 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 kávová lžička Koření Americké brambory
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Sladká chilli omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 13 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 954.4 mg
- Vláknina 8070.5 mg
- Vitamín A 8070.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme 20 minut vcelku ve slupce. Poté je slijeme, okořeníme a rozpůlíme nebo nakrájíme na menší kousky a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
-
2
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme ho. Opečeme ho na oleji. Přidáme pórek nakrájený na půlkolečka, nakrájenou kapii, čínské zelí na nudličky a podlijeme vodou.
-
3
Dusíme 15 minut doměkka.
-
4
Poté přidáme sójovou omáčku a sladkou chilli omáčku. 5 minut povaříme a podáváme s americkými brambory.