Čokorolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 11 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 63.6 mg
- Draslík 144.9 mg
- Vláknina 2350 mg
- Vitamín A 2350 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto vyválíme na obdélníky o výšce 15 cm. Podél obou okrajů naskládáme asi 2 cm od každého okraje čokoládu nakrájenou na proužky. Okraj přeložíme přes čokoládu a zarolujeme obě poloviny k sobě.
-
2
Nakrájíme na čokorolky – dlouhé asi 5 cm. Potřeme vejcem a necháme 8 hodin kynout v lednici.
-
3
Poté vytáhneme a necháme 2 hodiny kynout v teple.
-
4
Potřeme vejcem a pečeme na 200 °C asi 15 minut. Čokorolky se snadno připékají shora, takže nad ně dáme prázdný plech.