Kuřecí gyros, hranolky a tzatziky
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř bílý
- 400 g Řecký jogurt
- 300 g Hranolky
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Cibule
- 1 ks Okurka salátová
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Koření Gyros
- 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 27 g
- Sodík 911 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 1273.8 mg
- Vláknina 10404 mg
- Vitamín A 10404 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si tzatziky: okurku oloupeme a nastrouháme ji najemno. Necháme ji v cedníku okapat. Poté ji smícháme s řeckým jogurtem, utřenými stroužky česneku, citronovou šťávou, nasekaným koprem. Osolíme a opepříme podle chuti. Dáme vychladit do lednice.
-
2
Kuřecí prsa okořeníme, potřeme olejem a opečeme na pánvi. Necháme je chvilku zchládnout a poté je nakrájíme na tenoučké plátky.
-
3
Hranolky usmažíme podle návodu nebo upečeme v troubě.
-
4
Kuřecí maso podáváme s tzatziky, hranolkami a ozdobené na nudličky nakrájenou polovinou cibule.