Ledový salát s játry a zeleninou
Suroviny
- 70 g Anglická slanina
- 150 g Játra kuřecí
- 150 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Med včelí
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Tymián čerstvý
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 26 g
- Sodík 607 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 292.3 mg
- Draslík 865.5 mg
- Vláknina 12384.5 mg
- Vitamín A 12384.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledový salát zbavíme vrchních listů, rozpůlíme a polovinu nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Omytou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Na rozpáleném oleji smažíme cuketu s paprikou, osolíme a opepříme.
-
3
Játra očistíme, opereme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno, tymián nakrájíme najemno.
-
4
Slaninu opečeme na pánvi, až zezlátne, přidáme játra a orestujeme. Poté opepříme, přimícháme česnek, tymián a krátce zarestujeme. Na závěr zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol a osolíme.
-
5
Na dresink smícháme všechny suroviny (pažitku nakrájíme nadrobno).
-
6
Listy ze zbylé poloviny salátu rozložíme na talíře, poklademe zeleninovým salátem, orestovanou zeleninou, osmaženými játry a přelijeme dresinkem.