Těstoviny s uzeným lososem a koprovým dipem
Suroviny
- 140 g Losos uzený
- 100 g Těstoviny Fettuccine
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Limetka
- 6 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 15 g
- Sodík 903 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 292.2 mg
- Draslík 667.9 mg
- Vláknina 6756.8 mg
- Vitamín A 6756.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si pikantní koprový dip: omyté snítky kopru a petrželky dáme do mixéru. Přidáme olej, pikantní hořčici, z chemicky neošetřené limetky 1 lžíci šťávy a 1 lžičku nastrouhané kůry. Vše rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a hotový dip dáme do misky.
-
2
V hrnci si přivedeme k varu 2.5l osolené vody, nasypeme do ní hodně široké nudle - fettuccine a uvaříme je přesně podle návodu na skus - al dente.
-
3
Uvařené těstoviny scedíme, dáme do teplé mísy, přimícháme koprový dip, zlehka těstoviny promícháme a uchováme teplé.
-
4
Uzeného lososa nakrájíme na proužky a v teflonové pánvi krátce orestujeme. Uvařená vajíčka natvrdo pokrájíme na čtvrtky. (Vajíčka vaříme 9 minut.) Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny.
-
5
Do těstovin zamícháme restovaného lososa, pak těstoviny dáme na talíře, ozdobíme je pokrájenými rajčaty, čtvrtkami vajec a hned servírujeme.