Plněná krůtí prsa s pečenou dýní
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
- 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 100 ml Víno růžové
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Česnek
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Dýně Hokkaidó
- 1 hrst Brusinky sušené
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 hrnek Rukola
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 103.8 mg
- Draslík 499.5 mg
- Vláknina 5584.3 mg
- Vitamín A 5584.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme, vydlabeme vnitřek, nakrájíme na kousky a vložíme do zapékací mísy. Přidáme posekaný tymián, sůl a pepř. Palici česneku neloupeme, podélně rozřízneme, oddělíme stroužky a přidáme k dýni. Poté zakapeme olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.
-
2
V mezičase opláchnutá a osušená krůtí prsa rozkrájíme na 4 plátky a lehce naklepeme. Brusinky namočíme do růžového vína, Camambert rozdělíme na 4 díly, rukolu opláchneme a necháme okapat.
-
3
Maso osolíme, opepříme, naplníme sýrem, okapanými brusinkami a rukolou. Maso dobře zavineme, sepneme jehlami a na grilovací pánvi na rozpáleném oleji smažíme, z každé strany asi 4 minuty. Takto připravené závitky položíme do zapékací mísy na dýni a pečeme zhruba 10 minut.