Špagetové placičky s ricottou a slaninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Gouda 45%
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 100 g Slanina anglická
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 305 mg
  • Draslík 427.9 mg
  • Vláknina 7495.5 mg
  • Vitamín A 7495.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu.

  • 2

    Goudu nastrouháme a smícháme ji s osolenou a opepřenou ricotou. Vmícháme vejce, nasekanou petrželku a na kostičky nakrájenou slaninu. Do této směsi vmícháme uvařené špagety a pořádně promícháme.

  • 3

    Olejem vždy jen lehce potřeme pánev a na vidličku namotáme trochu špaget – množství je na vás, ale menší placičky se lépe otáčí. Osmažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu