Flíčky se zelím slazené stévií

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Těstoviny flíčky
  • 50 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička stévie
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Pepř celý červený
  • 2 ks Nové koření celé
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 500 balení Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 293.1 mg
  • Vláknina 8341.6 mg
  • Vitamín A 8341.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávku zelí (1.1kg) očistíme, rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a z jedné štvrtky zelí nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, v hlubším kastrólu ji na rozpáleném oleji zpěníme, přidáme pokrájené zelí, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl. Zelí promícháme, přilejeme 50 ml vody a pod poklicí zelí dusíme doměkka. Dusíme ho přibližně 15-18 minut, občas ho promícháme. Poté podle chuti zelí dochutíme na sladko stévií (1-2 tablety) a kastról odstavíme z plotny.

  • 2

    Mezitím, než se nám zelí podusí, v druhém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Jakmile se začne vařit, vysypeme do ní těstovinové flíčky a uvaříme je podle návodu (vaříme je přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, odkapané vyklopíme do dušeného zelí, promícháme a případně ještě dochutíme.

  • 3

    Flíčky se zelím podáváme horké.

Komentáře k receptu