Flíčky se zelím slazené stévií
Suroviny
- 250 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Těstoviny flíčky
- 50 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička stévie
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Pepř celý červený
- 2 ks Nové koření celé
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 500 balení Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 4 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 293.1 mg
- Vláknina 8341.6 mg
- Vitamín A 8341.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávku zelí (1.1kg) očistíme, rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a z jedné štvrtky zelí nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, v hlubším kastrólu ji na rozpáleném oleji zpěníme, přidáme pokrájené zelí, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl. Zelí promícháme, přilejeme 50 ml vody a pod poklicí zelí dusíme doměkka. Dusíme ho přibližně 15-18 minut, občas ho promícháme. Poté podle chuti zelí dochutíme na sladko stévií (1-2 tablety) a kastról odstavíme z plotny.
-
2
Mezitím, než se nám zelí podusí, v druhém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Jakmile se začne vařit, vysypeme do ní těstovinové flíčky a uvaříme je podle návodu (vaříme je přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, odkapané vyklopíme do dušeného zelí, promícháme a případně ještě dochutíme.
-
3
Flíčky se zelím podáváme horké.