Citronový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 54 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 3 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 42.9 mg
- Vláknina 26 mg
- Vitamín A 26 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do trošky studené vody namočíme plátky želatiny asi na 10 minut.
-
2
V kastrůlku ohřejeme citronovou šťávu, odstavíme z plotny, přidáme namočenou, odkapanou želatinu a necháme ji rozpustit.
-
3
V míse smícháme měkký tvaroh se 2 žloutky a s náhradním sladidlem. Přimícháme citronovou šťávu s rozpuštěnou želatinou.
-
4
Z bílků ušleháme pevný sníh, který zlehka zapracujeme do směsi.
-
5
Dezert přendáme do čisté misky a necháme 1 hodinu uležet v chladu.