Citronový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Tvaroh měkký bez tuku
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 plátek Želatina bílá plátky
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Stolní sladidlo Sladký polibek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 54 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 42.9 mg
  • Vláknina 26 mg
  • Vitamín A 26 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do trošky studené vody namočíme plátky želatiny asi na 10 minut.

  • 2

    V kastrůlku ohřejeme citronovou šťávu, odstavíme z plotny, přidáme namočenou, odkapanou želatinu a necháme ji rozpustit.

  • 3

    V míse smícháme měkký tvaroh se 2 žloutky a s náhradním sladidlem. Přimícháme citronovou šťávu s rozpuštěnou želatinou.

  • 4

    Z bílků ušleháme pevný sníh, který zlehka zapracujeme do směsi.

  • 5

    Dezert přendáme do čisté misky a necháme 1 hodinu uležet v chladu.

Komentáře k receptu