Zelenina s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Čočka jedlá
  • 10 ml Olej kukuřičný
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Libeček
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 1153.8 mg
  • Vláknina 48496.8 mg
  • Vitamín A 48496.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osm lžic sušené čočky (120 g) necháme namočit dvě hodiny ve vodě. Pak vodu slijeme.

  • 2

    Omyjeme rajčata, zbavíme je slupky a pokrájíme na kostičky. Omyjeme a očistíme mrkev a nakrájíme najemno. Stejně tak i cibuli a česnek.

  • 3

    Zeleninu podusíme v hrnci na rozehřátém oleji, nakonec přidáme rajčata.

  • 4

    Přidáme namočenou čočku, zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit, dokud celá hmota nezhoustne.

  • 5

    Bylinky omyjeme, najemno nasekáme a ochutíme a okořeníme zeleninu s čočkou.

Komentáře k receptu