Zelenina s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 8 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 1153.8 mg
- Vláknina 48496.8 mg
- Vitamín A 48496.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osm lžic sušené čočky (120 g) necháme namočit dvě hodiny ve vodě. Pak vodu slijeme.
-
2
Omyjeme rajčata, zbavíme je slupky a pokrájíme na kostičky. Omyjeme a očistíme mrkev a nakrájíme najemno. Stejně tak i cibuli a česnek.
-
3
Zeleninu podusíme v hrnci na rozehřátém oleji, nakonec přidáme rajčata.
-
4
Přidáme namočenou čočku, zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit, dokud celá hmota nezhoustne.
-
5
Bylinky omyjeme, najemno nasekáme a ochutíme a okořeníme zeleninu s čočkou.