Mix zelenina pečená s bylinkami
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 250 g Kapusta růžičková
- 100 ml Voda pitná
- 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Karotka baby
- 1 ks Pastinák
- 1 ks Celer řapíkatý
- 3 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Květák
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Kerblík
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 27 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 1452.7 mg
- Vláknina 54500.8 mg
- Vitamín A 54500.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 141.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme, očistíme a omyjeme si zeleninu: malou baby karotku, pastinák, celer, řapíkatý celer, květák, jarní cibulky a růžičkovou kapustu. Zeleninu pokrájíme na větší kousky nebo silnější plátky, růžičkovou kapustu necháme v celku, květák rozděláme na růžičky.
-
2
Pekáček vytřeme 1 lžicí másla. Zeleninu v míse promícháme s troškou soli a čerstvě pomletým pepřem 4 barev, Vložíme ji do pekáčku, přidáme k ní několik snítek omytých bylinek (dobromysl, tymián, kerblík). Na povrch zeleniny poklademe tenké plátky másla (2 lžíce), k zelenině přilijeme 100ml vody, pekáček uzavřeme a vložíme do rozehřáté trouby na 220°C. Zeleninu dusíme a pečeme zároveň 15-20 minut.
-
3
Pečenou zeleninu podáváme teplou jako přílohu k masům nebo ji servírujeme samostatně.