Pečené kuřecí maso marinované v pomerančové šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pomeranče
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 hrst Mandle
  • 1 hrst Brusinky sušené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 818.1 mg
  • Vláknina 9626 mg
  • Vitamín A 9626 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme jednoduchou pomerančovou marinádu: dva větší pomeranče omyjeme, vymačkáme šťávu a v misce ji smícháme s 1 lžicí medu. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V sítu si promyjeme brusinky a necháme je okapat. Omytý kerblík drobně pokrájíme.

  • 2

    Kuřecí stehna zbavíme kůže, pak je vykostíme, omyjeme a osušíme. Mezi potravinářskou fólií maso naklepeme hladkou paličkou a vložíme do pomerančové marinády. Maso necháme v marinádě 1 hodinu.

  • 3

    Marinované maso mírně osolíme, obalíme v hladké mouce. V pánvi, na rozpáleném oleji s máslem, plátky masa opečeme dozlatova z každé strany. Jakmile budeme mít opečenou druhou stranu kuřecích plátků, přilijeme 50ml pomerančové marinády, přidáme do výpeku zázvor, brusinky, loupané mandle a nakonec kerblík. Vše promícháme a povaříme 2-3 minuty. Maso necháme ve výpeku 3-4 minuty odpočinout, až pak servírujeme.

Komentáře k receptu