Kuře s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 907 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 49 g
- Sodík 698 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 231.8 mg
- Draslík 1892.6 mg
- Vláknina 35229 mg
- Vitamín A 35229 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 215.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kuře naporcujeme, osolíme a opepříme.
-
2
Do spodního patra parního hrnce vlijeme dostatečné množství vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Do horního patra položíme polovinu snítek tymiánu, na ně rozložíme porce kuřete. Pokryjeme zbylým tymiánem a oloupanými, na plátky nakrájenými šalotkami.
-
3
Hrnec přiklopíme a maso vaříme 30-35 minut od doby, kdy se začne tvořit pára.
-
4
Jogurt v misce smícháme s citronovou šťávou, nasekanou petrželkou, tymiánem a nadrobno nakrájeným česnekem. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme v chladu.
-
5
Kuře podáváme s připraveným ochuceným jogurtem.