Sobotní housky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 70 ml Mléko odtučněné
  • 0.25 kávová lžička Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Droždí
  • 2 polévková lžíce Dýňové semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 59.8 mg
  • Vláknina 4650 mg
  • Vitamín A 4650 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zlehka zahřejeme mléko a máslo v malém hrnci. Mouku s vlažným mlékem a solí dáme do mísy. Přidáme vejce, kvasnice a cukr a mixérem vypracujeme do hladkého těsta.

  • 2

    Na teplém místě necháme těsto vykynout 30 minut. Až těsto dvakrát zvětší svůj objem, přidáme polovinu dýňových semínek a rukou těsto hněteme. Poté necháme kynout dalších 30 minut.

  • 3

    Rozehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia (plynová trouba stupeň 3-4, horkovzdušná 180 stupňů Celsia).

  • 4

    Z vykynutého těsta vytvarujeme 10 kusů stejně velkých housek a dáme je plech s pečicím papírem. Zbylá dýňová semínka zamáčkneme do housek.

  • 5

    Pečeme 20-30 minut na středním roštu trouby.

Komentáře k receptu