Sobotní housky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 4 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 59.8 mg
- Vláknina 4650 mg
- Vitamín A 4650 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zlehka zahřejeme mléko a máslo v malém hrnci. Mouku s vlažným mlékem a solí dáme do mísy. Přidáme vejce, kvasnice a cukr a mixérem vypracujeme do hladkého těsta.
-
2
Na teplém místě necháme těsto vykynout 30 minut. Až těsto dvakrát zvětší svůj objem, přidáme polovinu dýňových semínek a rukou těsto hněteme. Poté necháme kynout dalších 30 minut.
-
3
Rozehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia (plynová trouba stupeň 3-4, horkovzdušná 180 stupňů Celsia).
-
4
Z vykynutého těsta vytvarujeme 10 kusů stejně velkých housek a dáme je plech s pečicím papírem. Zbylá dýňová semínka zamáčkneme do housek.
-
5
Pečeme 20-30 minut na středním roštu trouby.