Anglický rohlík z domácí pekárny

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Slanina anglická
  • 200 g Eidam plátky
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Droždí sušené
  • 6 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Grilovací koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 19.1 mg
  • Vláknina 8816.5 mg
  • Vitamín A 8816.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu. Přidáme mouku promíchanou se solí a nahoru pak cukr a droždí.

  • 2

    Zvolíme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Po asi hodině a půl nám vznikne krásné vykynuté těsto.

  • 3

    Toto těsto nakrájíme na plátky tlusté tak 1 cm a potřeme je kečupem a posypeme je grilovacím kořením. Poté dáme nahoru slaninu a sýr a necháme 20 minut kynout.

  • 4

    Poté pečeme na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu