Bešamelová omáčka II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 0.4 mg
- Vláknina 1580 mg
- Vitamín A 1580 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme v malém hrnci. Zasypeme ho moukou a krátce povaříme.
-
2
Poté postupně přiléváme mléko – podle potřeby. Mléko by mělo být teplé.
-
3
Vaříme tak 15 minut, poté ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
-
4
Bešamelová omáčka je základem různých omáček. Stačí do ní přidat parmesan a můžeme podávat s těstovinami.