Kuřecí nudličky na čínský způsob
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 150 g Zelí hlávkové bílé
- 170 g Pórek
- 50 g Ořechy burské pražené
- 1 kávová lžička Koření Čína
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Paprika červená
- 0.5 ks Paprika oranžová
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 25 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1355.1 mg
- Vláknina 14990 mg
- Vitamín A 14990 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem omyjeme, osušíme a na nudličky nakrájíme kuřecí prsa. V misce je promícháme se sojovou omáčkou a Maizenou (kukuřičný škrob). Misku zakryjeme a dáme na noc do chladničky.
-
2
Druhý den si připravíme omytou a očištěnou zeleninu: čerstvé hlávkové bílé zelí, pórek, cibuli, červenou, oranžovou a zelenou papriku. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek, z každé budeme potřebovat jen po jedné poloviny. Papriky nakrájíme na proužky, zelí s cibulí pokrájíme na tenké plátky a pórek na kroužky.
-
3
Ve woku rozpálíme olej, na něm za stálého míchání orestujeme maso, posypeme ho kořením na čínu, přidáme pokrájenou zeleninu, burské oříšky a smažíme za stálého míchání do změknutí. (Celkem smažíme "čínu" přibližně 8 minut).
-
4
Poté kuřecí nudličky se zeleninou podle chuti dosolíme, rozdělíme na talíře hned servírujeme.