Vepřový přírodní plátek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 160 g Vepřová kýta
  • 20 g řepkový olej
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 53.6 mg
  • Draslík 282.7 mg
  • Vláknina 970 mg
  • Vitamín A 970 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme,nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a po obou stranách osolíme.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, vložíme maso, podlijeme vodou a doměkka dusíme.

  • 3

    Plátky vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Provaříme a podle chuti dosolíme.

  • 4

    Vrátíme maso zpět do šťávy a necháme znovu prohřát.

Komentáře k receptu