Vepřový závitek se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 33 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 176.3 mg
- Draslík 472.5 mg
- Vláknina 4670 mg
- Vitamín A 4670 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát rozmrazíme a zbavíme vody.
-
2
Na teflonové pánvi s 10 g oleje připravíme směs ze špenátu a vejce, osolíme a do mírně prochladlé vmícháme nastrouhaný sýr.
-
3
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, plátky potřeme připravenou špenátovou směsí, osolíme, zabalíme do závitků a převážeme nití.
-
4
Na oleji zpěníme cibuli, vložíme závitky, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
5
Maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Důkladně provaříme a dle chuti dosolíme.
-
6
Ze závitků odstraníme nitě, vložíme je zpět do šťávy a ještě jednou prohřejeme.