Kuřecí špízy s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 5 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 560.9 mg
- Vláknina 58.5 mg
- Vitamín A 58.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a dáme do větší mísy.
-
2
V misce rozmícháme hořčici s citronovou šťávou, nasekaným česnekem a kostkou bujonu rozpuštěnou v troše horké vody. Větší část připravené marinády nalijeme na maso, promícháme a necháme 2 hodiny v chladu uležet.
-
3
Kousky masa napíchneme na jehly a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C aso 15 minut.
-
4
Do kastrůlku nalijeme zbylou marinádu a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili škrob. Omáčku zvolna zahříváme do zhoustnutí.
-
5
Špízy podáváme s teplou omáčkou.