Sorentské gnocchi s mozzarellou a janovským pestem
Suroviny
- 100 g Pesto
- 500 g Gnocchi
- 125 g Mozzarella di Buffala
- 500 ml Rajčatové pyré Valfrutta
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- 0.5 polévková lžíce Olej chilli
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 15 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 6.7 mg
- Vláknina 118.8 mg
- Vitamín A 118.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný větší stroužek česneku pokrájíme nadrobno, ve větší pánvi ho orestujeme na rozehřátém oleji (restujeme pouze 30-50 sekund). Pak přilijeme konzervované rajčatové pyré a s česnekem budeme pomalu vařit 8-10 minut. Do omáčky přimícháme janovské bazalkové pesto, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a odstavíme pánev s omáčkou z plotny.
-
2
Troubu si předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vytřeme pikantním olejem.
-
3
V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, poté do ni vysypeme gnocchi a vaříme je za občasného promíchání do doby, až vyplavou na povrch. Pak je scedíme, necháme odkat a přimícháme je do rajské omáčky.
-
4
Směs rajské omáčky s bramborovými knedlíčky gnocchi vyklopíme do zapékací mísy, povrch pokryjeme na kousky pokrájené mozzarelly a dáme do trouby. Pečeme uprostřed trouby 10-12 minut do doby, až se mozzarella roztopí. Mísu vyjmeme z trouby, nakrájíme porce a hned servírujeme.