Těstoviny linguine s krevetkami a baby špenátem
Suroviny
- 150 g Baby špenát
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 300 g Těstoviny Linguine
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.2 kávová lžička Sůl mořská
- 10 ks Rajčata Cherry
- 1 ks Citrony
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 10 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 425.4 mg
- Vláknina 6168 mg
- Vitamín A 6168 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plotnu postavíme velký hrnec s 3 litry vody, solí a vodu přivedeme k varu. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní tenké, dlouhé nudle a uvaříme je podle návodu na obalu al dente. Pak je scedíme, necháme okapat a uchováme je horké.
-
2
Očištěný česnek pokrájíme na tenké plátky. Listy baby špenátu dobře omyjeme a vodu setřepeme. Omytý chemicky neošetřený citrón osušíme a jemně z něj nastrouháme kůru. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Všechny ingredience si odložíme do misek.
-
3
V hluboké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme plátky česneku, restujeme krátce, jen 1 minutu. Přimícháme k němu špenátové listy a společně restujeme další 2 minuty. Pak přidáme omyté syrové vyloupané krevetky, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a posypeme petrželkou. Za stálého míchání vaříme další 2 minuty.
-
4
Do směsi krevet se špenátem přidáme horké uvařené těstoviny, přimícháme citrónovou kůru, rozkrájená rajčata a znovu vše dobře promícháme. Po chvilce, až se všechny ingredience spojí, hned horké těstoviny servírujeme.