Ananasová buchta z plechovky podle Ládi Hrušky

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 850 g Kompot ananasový
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 300 g Cukr krystal
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 l Džus pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 121 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 555.7 mg
  • Vláknina 5516 mg
  • Vitamín A 5516 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ananas z plechovky i se šťávou rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme vejce, cukry, mouku a prášek do pečiva a vařečkou důkladně promícháme.

  • 2

    Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20 - 30 minut dokud se těsto nelepí na špejli.

  • 3

    Tři pudinkové prášky rozmícháme v pomerančovém džusu a uvaříme jako klasický pudink, který ale nesladíme. Po zhoustnutí směs odstavíme a necháme trochu vychladnout. Zchladlým pudinkem polijeme upečené těsto a hotovou buchtu necháme v chladničce ztuhnout.

Komentáře k receptu