Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 16 g
- Sodík 749 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 134.9 mg
- Draslík 649.7 mg
- Vláknina 1670 mg
- Vitamín A 1670 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jogurtu, vejce a prolisovaného česneku, které společně dobře promícháme a osolíme, připravíme marinádu, do které vložíme mírně naklepané kuřecí řízky. Necháme marinovat nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
-
2
Namarinované maso obalíme ve strouhance a rozložíme na plech pokrytý papírem na pečení. Každý řízek lehce pokapeme olejem.
-
3
Řízky pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi 30 minut, každých 10 minut maso obracíme.