Balada z alobalu Ládi Hrušky

Hodnocení 4x 2x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Hořčice plnotučná
  • 2 g Kmín mletý
  • 40 g Vepřové sádlo škvařené
  • 6 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Klobása vepřová
  • 2 ks Vepřová kotleta s kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1792 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 1431.7 mg
  • Vláknina 16405 mg
  • Vitamín A 16405 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si dvojitý kus alobalu o velikosti asi 30 x 30 centimetrů. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 centimetr. Na stejně silné plátky nakrájíme také klobásu a cibuli. Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  • 2

    Doprostřed každého kusu alobalu dáme polovinu sádla, na něj položíme 3 nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na brambory položíme plátek masa. Na maso položíme vrstvu klobásy a zasypeme kolečky cibule, osolíme a opepříme. Jako poslední vrstvu položíme navrch plátky slaniny.

  • 3

    Oba kusy alobalu pevně zabalíme a spojíme, aby se při pečení neotevřel. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.

Komentáře k receptu