Balada z alobalu Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1792 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 1431.7 mg
- Vláknina 16405 mg
- Vitamín A 16405 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si dvojitý kus alobalu o velikosti asi 30 x 30 centimetrů. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 centimetr. Na stejně silné plátky nakrájíme také klobásu a cibuli. Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
-
2
Doprostřed každého kusu alobalu dáme polovinu sádla, na něj položíme 3 nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na brambory položíme plátek masa. Na maso položíme vrstvu klobásy a zasypeme kolečky cibule, osolíme a opepříme. Jako poslední vrstvu položíme navrch plátky slaniny.
-
3
Oba kusy alobalu pevně zabalíme a spojíme, aby se při pečení neotevřel. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.