Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 41 g
- Sodík 810 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 119 mg
- Draslík 391.7 mg
- Vláknina 20230 mg
- Vitamín A 20230 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme jen aby cibulka nezhnědla. Zalijeme vodou a přidáme bujón.
-
2
Polévku přivedeme k varu, dále vaříme na mírném ohni asi 8 minut a potom tyčovým mixérem rozmixujeme do krémové konzistence.
-
3
Přidáme druhou polovinu hrášku a smetanu a necháme ještě asi 8 - 10 minut provařit.