Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Hrášek mražený
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 119 mg
  • Draslík 391.7 mg
  • Vláknina 20230 mg
  • Vitamín A 20230 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme jen aby cibulka nezhnědla. Zalijeme vodou a přidáme bujón.

  • 2

    Polévku přivedeme k varu, dále vaříme na mírném ohni asi 8 minut a potom tyčovým mixérem rozmixujeme do krémové konzistence.

  • 3

    Přidáme druhou polovinu hrášku a smetanu a necháme ještě asi 8 - 10 minut provařit.

Komentáře k receptu