Hlávkové saláty s krůtím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1008 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 28 g
- Sodík 594 mg
- Bílkoviny 129 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 9834.6 mg
- Vláknina 64719 mg
- Vitamín A 64719 mg
- Vitamín B6 4.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá, osušená krůtí prsa a očištěné žampiony nakrájíme na proužky.
-
2
Maso a žampiony orestujeme na pánvi na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme ještě 10 minut. Potom odstavíme z plotny.
-
3
Saláty rozebereme na listy, dobře opláchneme a natrháme na kousky. Přidáme nakrájená rajčata a krůtí maso se žampiony. Pokrm přelijeme výpekem z pánve a ihned podáváme.