Linecké kořeněné hvězdičky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Marmeláda rybízová
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 7.3 mg
  • Vláknina 1956.1 mg
  • Vitamín A 1956.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní ploše zpracujeme hladkou mouku, máslo, moučkový cukr, žloutky, koření a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout do druhého dne.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něj hvězdičky. U poloviny hvězdiček ještě vykrojíme uprostřed malou hvězdičku.

  • 3

    Cukroví urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 5-7 minut.

  • 4

    Upečené, vychladlé hvězdičky spojíme marmeládou a uložíme do chladu.

Komentáře k receptu