Ořechové trojhránečky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 280 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Vlašské ořechy
  • 180 g Máslo
  • 100 g Cukr moučka
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 14.7 mg
  • Vláknina 106.2 mg
  • Vitamín A 106.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku, jedno celé vejce, máslo a jednu lžíci octa zpracujeme v těsto, které dáme na 30 minut odpočinout do lednice.

  • 2

    Na náplň smícháme mleté vlašské ořechy, cukr moučku, jeden vanilkový cukr, jeden bílek, skořici a jednu lžíci rumu.

  • 3

    Těsto vytáhneme z lednice a rozválíme ho na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme kolečka (podle toho jak je chceme mít velká - tím získáme více či méně kusů cukroví). Tato kolečka plníme náplní a na třech místech okraje koleček spojíme. Po té je dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  • 4

    Pečeme při teplotě 180 stupňů C, až je cukroví růžové.

Komentáře k receptu