Pelmeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Maso mleté - mix
  • 3 g Sůl
  • 10 g Koření Mleté maso
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 74.7 mg
  • Vláknina 1133.3 mg
  • Vitamín A 1133.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vejce a asi 50 ml vody rukama vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme podle potřeby. Správně vypracované těsto by se nemělo lepit ani drobit.

  • 2

    Mleté maso důkladně promícháme se 100 ml vody, přidáme cibuli a koření a znovu dobře propracujeme.

  • 3

    Těsto vyválíme na 2 mm silný plát. Těsto vyvalujeme nejlépe v potravinářské fólii nebo v mikrotenovém sáčku, abychom nemuseli přidávat mouku na podsypání.

  • 4

    Z těsta vykrajujeme kolečka o velikosti podle vlastního vkusu. Na každé kolečko dáme kousek masové směsi a uzavřeme přehnutím napůl a přitisknutím okrajů. Pro pevnější uzavření ještě volné rohy přitiskneme k sobě.

  • 5

    Pelmeně vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut podle velikosti.

Komentáře k receptu