Křehké vánoční perníčky pečené v remosce
Suroviny
- 125 g Hera
- 100 g Cukr moučkový
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks žloutek
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 0.5 polévková lžíce Jedlá soda
- 0.5 polévková lžíce Perníkové koření
- 0.5 polévková lžíce Kakao
- 0.5 polévková lžíce Kypřicí prášek do perníku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 14 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 23.6 mg
- Vláknina 4123.8 mg
- Vitamín A 4123.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve necháme změknout Heru, poté jí v míse smícháme s medem a moučkovým cukrem, který jsme proseli přes jemné sítko.
-
2
Do vzniklé směsi zamícháme jedno vajíčko a žloutek.
-
3
Mouku prosejeme a nasypeme do směsi. Nakonec přidáme sodu, perníkové koření, kakao a prášek do perníku.
-
4
Hněteme dokud nevznikne krásně hladké těsto.
-
5
Těsto můžeme ihned rozválet na plát zhruba 3mm vysoký. Vykrajujeme různé tvary, které pečeme ve vyhřáté Remosce přibližně 10 až 15 minut.
-
6
Hotové perníčky naskládáme na chladící podložku a ještě teplé rychle potřeme jedním rozšlehaným vajíčkem.