Zeleninová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 24 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 2 g
- Sodík 505 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 36.6 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži v sáčcích uvaříme do měkka – dle návodu na obalu. Do hrnce si nalijeme vodu, vhodíme špetku soli a přidáme celý sáček mražené zeleniny (nejlépe hrášek, mrkev, kukuřice) – uvaříme do měkka.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, vhodíme do něho na kostky nakrájenou cibuli a osmahneme.
-
3
Rýži, zeleninu a cibuli smícháme dohromady a osolíme. Celou směs řádně promícháme a můžeme podávat.