Mražený hořko-mléčný čokoládový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 18 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 90.8 mg
- Vláknina 3882 mg
- Vitamín A 3882 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme 500ml vody, přisypeme do ní 200g krupicového cukru a vodu přivedeme k varu. Vaříme ji pomalu asi 5 minut do doby, až se cukr úplně rozpustí, občas cukrovou vodu promícháme.
-
2
Hořkou a mléčnou čokoládu nalámeme na drobné kousky a v mixéru ji rozmixujeme. Postupně k čokoládě, za stálého mixování, budeme přilévat teplý cukrový sirup a směs budeme mixovat asi 2 minuty. Směs přelijeme do misky a dáme ji do mrazničky. Z mrazničky krém vyjmeme asi po 20-30 minutách - měl by být zmrzlý asi jen z 30%. Pokrájíme ho, dáme zpět do mixéru a rozmixujeme. Vrátíme zpět do misky a necháme krém zase mrazit 20-30 minut. Postup s mixováním opakujeme.
-
3
Takto připravený zmrzlý krém můžeme podávat hned. Krém dáme do misek, posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a podáváme.