Nádivka z vinné klobásy ochucená šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Klobása vinná
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 140 g Strouhanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 122.6 mg
  • Vláknina 4621.2 mg
  • Vitamín A 4621.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Potom přidáme omyté, nahrubo nastrouhané kyselejší jablko a ještě krátce osmahneme. Směs necháme vychladnout a přendáme do misky.

  • 2

    Ke směsi v misce přimícháme vinnou klobásu vymáčknutou ze střívka, hrst najemno nasekané šalvěje a strouhanku. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Ze vzniklé hmoty vytvarujeme šišku, dáme ji do pekáče a pokryjeme několika lístky šalvěje.

  • 4

    Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

  • 5

    Po upečení krájíme nádivku na plátky.

Komentáře k receptu