Jahodovo-vanilkové nanuky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 11 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 53.6 mg
- Vláknina 1400 mg
- Vitamín A 1400 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixeru vlijeme mandlové mléko, agávový sirup, vanilkový extrakt a přidáme 170g nasekaných jahod. Vše rozmixujeme dohladka.
-
2
Zbylé jahody rozmačkáme vidličkou na malé kousky.
-
3
Rozmixovanou směs rozdělíme do formy na nanuky a navrch dáme rozmačkané jahody. Necháme chladnout 1-2 hodiny do ztuhnutí.
-
4
Potom do nanuků zapíchneme tyčky a formu dáme do mrazáku.
-
5
Když chceme hotové nanuky vyklopit, necháme formu chvíli stát při pokojové teplotě nebo ji necháme chvíli pod tekoucí teplou vodou.