Sušenky se slunečnicovými semínky
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 100 g Slunečnice - semena
- 100 g Med včelí
- 50 g Máslo čerstvé
- 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 39 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 84.5 mg
- Draslík 132.1 mg
- Vláknina 6045.7 mg
- Vitamín A 6045.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
-
2
Mouku (250 g, zbylé odložíme na posypání válu) prosejeme do mísy, přimícháme sůl, strouhanou citronovou kůru, med, nakrájené máslo a rozšlehané vejce. Pomocí hnětače vypracujeme drobenkové těsto, které ručně zpracujeme do hladka. Utvoříme z něj bochánek, zabalíme do fólie a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.
-
3
V mezičase připravíme náplň. Slunečnicová semínka s medem, smetanou a máslem zlehka osmažíme na pánvi. Poté necháme vychladnout.
-
4
Odpočinuté těsto na pomoučeném vále rozválíme a tvořítkem s vroubky vykrajujeme placičky, které rozložíme na plechy. Na sušenky lžičkou vrstvíme slunečnicovou náplň. Sušenky pečeme v předehřáté troubě 11 – 15 minut, až zezlátnou.
-
5
Upečené sušenky necháme na mřížce vychladnout.