Naan - indický chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Jogurt bílý
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 5.5 mg
  • Draslík 65.9 mg
  • Vláknina 4410 mg
  • Vitamín A 4410 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chlebové placky budeme péci pod grilem na 200 °C, připravíme si čtverce alobalu (asi 30x30 cm).

  • 2

    V míse promícháme prosátou mouku (250 g) se solí a sodou a přimícháme jogurt. Vypracujeme těsto, dost se lepí. Překlopíme ho na pomoučený vál a zpracováváme, dokud není těsto hladké a nepřestane se lepit.

  • 3

    Z těsta utvoříme 4 bochánky, které rozválíme na placku, položíme na alobal a pečeme pod grilem asi 2 minuty, až se začnou na těstě dělat bubliny (asi jako u bramborových placek), poté obrátíme a pečeme další asi 1,5 minuty.

  • 4

    Chléb ihned zabalíme do utěrky, abychom ho zachovali teplý.

Komentáře k receptu