Nejlepší čína z vepřového
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 0.5 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 24 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 710.2 mg
- Vláknina 2734.8 mg
- Vitamín A 2734.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou vepřovou kýtu, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na zhruba stejné kousky. Vsypeme do mísy, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou, přidáme worcester, sójovou omáčku, kari koření, Solamyl a olej. Směs promícháme a necháme chvíli v chladu proležet.
-
2
Potom směs smažíme na pánvi do změknutí masa a ihned podáváme.