Smažené šproty s dipem
Suroviny
- 400 g Šproty v oleji
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Cornflakes
- 150 g Jogurt bílý
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 ks Citrony
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kopr
- 1 polévková lžíce Koriandr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 864 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 52 g
- Sodík 3667 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 94.5 mg
- Vláknina 2350 mg
- Vitamín A 2350 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šproty zbavíme hlaviček, ploutví a páteře. Osolíme a opepříme.
-
2
Obalíme je v mouce, vejci a drcených cornflakes.
-
3
Smažíme tři minuty v oleji.
-
4
Smícháme olej, nasekaný koriandr i kopr, a utřený stroužek česneku.
-
5
Šproty podáváme s připraveným dipem a skrojky citronu.