Smažené šproty s dipem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Šproty v oleji
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Cornflakes
  • 150 g Jogurt bílý
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr
  • 1 polévková lžíce Koriandr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 3667 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 94.5 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šproty zbavíme hlaviček, ploutví a páteře. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Obalíme je v mouce, vejci a drcených cornflakes.

  • 3

    Smažíme tři minuty v oleji.

  • 4

    Smícháme olej, nasekaný koriandr i kopr, a utřený stroužek česneku.

  • 5

    Šproty podáváme s připraveným dipem a skrojky citronu.

Komentáře k receptu