Jack Daniel´s vepřová pečeně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 200 g Cukr třtinový
  • 100 ml Whisky
  • 100 ml Sójová omáčka
  • 70 ml Kečup
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1.5 kg Vepřová pečeně
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 2 polévková lžíce Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 895 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 760.6 mg
  • Vláknina 193.3 mg
  • Vitamín A 193.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme marinádu: třtinový cukr necháme lehce zkaramelizovat v hrnci, poté ho zalijeme whisky, sójovou omáčkou a kečupem. Přidáme i worcester, ocet a drcený česnek. Trochu osolíme a opepříme a přidáme nasekanou chilli papričku. Povaříme asi 5 minut.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a ze všech stran potřeme hořčicí a připravenou marinádou.

  • 3

    Necháme několik hodin (nejlépe přes noc) odpočívat v pekáčku.

  • 4

    Pečeme přiklopené 80 minut na 120 °C.

  • 5

    Poté odklopíme a pečeme 40 minut (občas potíráme omáčkou).

  • 6

    Zvýšíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 10 minut.

  • 7

    Podáváme s pečivem nebo brambory.

Komentáře k receptu