Jack Daniel´s vepřová pečeně
Suroviny
- 150 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 200 g Cukr třtinový
- 100 ml Whisky
- 100 ml Sójová omáčka
- 70 ml Kečup
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 1.5 kg Vepřová pečeně
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- 2 polévková lžíce Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 60 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 760.6 mg
- Vláknina 193.3 mg
- Vitamín A 193.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme marinádu: třtinový cukr necháme lehce zkaramelizovat v hrnci, poté ho zalijeme whisky, sójovou omáčkou a kečupem. Přidáme i worcester, ocet a drcený česnek. Trochu osolíme a opepříme a přidáme nasekanou chilli papričku. Povaříme asi 5 minut.
-
2
Maso osolíme, opepříme a ze všech stran potřeme hořčicí a připravenou marinádou.
-
3
Necháme několik hodin (nejlépe přes noc) odpočívat v pekáčku.
-
4
Pečeme přiklopené 80 minut na 120 °C.
-
5
Poté odklopíme a pečeme 40 minut (občas potíráme omáčkou).
-
6
Zvýšíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 10 minut.
-
7
Podáváme s pečivem nebo brambory.