Kuřecí prsa na jablkách II
Suroviny
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 800 g Brambory
- 350 ml cider strongbow dry
- 50 ml Olej olivový
- 2 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Jablko
- 1 ks Citrony
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- 1 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 16 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 937.6 mg
- Vláknina 14050 mg
- Vitamín A 14050 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa naporcujeme, aby nebyla moc vysoká.
-
2
Smícháme cibule nakrájené na čtvrtiny, citron na kolečka, cider, olivový olej, ocet a hořčici.
-
3
V této směsi necháme kuřecí prsa aspoň 24 hodin.
-
4
Poté vyjmeme z marinády, osušíme a opečeme 3 minuty z každé strany.
-
5
Předáme do pekáče i s marinádou a oloupanými, nakrájenými jablky. Přidáme i brambory a pečeme 50 minut na 200 °C.