Kuřecí prsa na jablkách II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 800 g Brambory
  • 350 ml cider strongbow dry
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Jablko
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 937.6 mg
  • Vláknina 14050 mg
  • Vitamín A 14050 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa naporcujeme, aby nebyla moc vysoká.

  • 2

    Smícháme cibule nakrájené na čtvrtiny, citron na kolečka, cider, olivový olej, ocet a hořčici.

  • 3

    V této směsi necháme kuřecí prsa aspoň 24 hodin.

  • 4

    Poté vyjmeme z marinády, osušíme a opečeme 3 minuty z každé strany.

  • 5

    Předáme do pekáče i s marinádou a oloupanými, nakrájenými jablky. Přidáme i brambory a pečeme 50 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu