Polévka z pečených paprik

Hodnocení 4x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 10 ks Paprika červená
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej dýňový
  • 4 polévková lžíce Dýňová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1182 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 1073.9 mg
  • Vláknina 18685 mg
  • Vitamín A 18685 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 253.2 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky přepůlíme, osolíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme je na 180 °C nejprve řezem nahoru 15 minut, poté 15 minut řezem dolů.

  • 2

    Rajčata a červenou cibuli přepůlíme a řezem nahoru je pečeme posledních 15 minut s paprikami.

  • 3

    Po upečení rajčata a papriky oloupeme.

  • 4

    Bílou cibuli nakrájíme na jemno a opečeme na oleji. Přidáme pokrájenou pečenou zeleninu. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.

  • 5

    Rozmixujeme a ještě chvilku povaříme.

  • 6

    Podáváme ozdobené dýňovým olejem a nasucho opraženými dýňovými semínky.

Komentáře k receptu