Polévka z pečených paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1182 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 1073.9 mg
- Vláknina 18685 mg
- Vitamín A 18685 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 253.2 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky přepůlíme, osolíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme je na 180 °C nejprve řezem nahoru 15 minut, poté 15 minut řezem dolů.
-
2
Rajčata a červenou cibuli přepůlíme a řezem nahoru je pečeme posledních 15 minut s paprikami.
-
3
Po upečení rajčata a papriky oloupeme.
-
4
Bílou cibuli nakrájíme na jemno a opečeme na oleji. Přidáme pokrájenou pečenou zeleninu. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.
-
5
Rozmixujeme a ještě chvilku povaříme.
-
6
Podáváme ozdobené dýňovým olejem a nasucho opraženými dýňovými semínky.