Bramboračka
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Cibule
- 3 ks Brambory
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Houby sušené
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 4 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 605.3 mg
- Vláknina 11926.5 mg
- Vitamín A 11926.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme 1,5l vody, rozšleháme a přivedeme k varu.
-
2
Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, kostičky oloupaných brambor a předem namočené houby. Vše vaříme doměkka.
-
3
Nakonec polévku dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou. Vsypeme nasekanou petrželku a jen krátce povaříme.