Tuřínová polévka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Tuřín
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1604 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 736.7 mg
  • Vláknina 12393.2 mg
  • Vitamín A 12393.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a nakrájený pórek, osolíme špetkou soli a 5 min. mícháme. Potom přidáme nasekaný česnek a povaříme asi 1 min.

  • 2

    Dále přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený tuřín a oloupanou, na kostičky nakrájenou bramboru. Osolíme, přilijeme vývar a vložíme svazek bylinek s bobkovým listem. Pod pokličkou zvolna vaříme 45 min.

  • 3

    Svazek bylinek vyjmeme a ponorným mixerem polévku rozmixujeme na hladký krém. Podle chuti přisolíme a opepříme.

Komentáře k receptu