Kuřecí prsíčka na mandarinkách

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 300 g Kompot mandarinkový
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Anglická slanina
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 60.3 mg
  • Draslík 396.9 mg
  • Vláknina 8530 mg
  • Vitamín A 8530 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Remosku vymažeme máslem a vyložíme částí plátků anglické slaniny. Na slaninu rozložíme osolené a okořeněné plátky z kuřecích prsou. Vše přikryjeme zbylými plátky slaniny.

  • 2

    Pokrm v remosce zapékáme asi 25 minut.

  • 3

    Potom kuřecí maso obložíme mandarinkami a zakapeme trochou šťávy z kompotu. Povrch poklademe plátky sýru a posypeme bazalkou.

  • 4

    Dopečeme do rozpuštění sýru a ihned podáváme.

Komentáře k receptu