Hrníčkové knedlíky II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 11 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 255.3 mg
- Draslík 77.7 mg
- Vláknina 9738 mg
- Vitamín A 9738 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrubou mouku v míse smícháme s mlékem a 2 žloutky, Osolíme lžičkou soli, promícháme a vypracujeme řidší těsto.
-
2
Do těsta přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a sníh ušlehaný ze 2 bílků. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku (nebo petržel).
-
3
Hrnky vymažeme sádlem a naplníme připraveným těstem do 3/4 výšky. Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina vody má sahat po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, potom hrnky vyjmeme z vody, necháme chvíli odstát a vyklopíme.