Páj

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr moučkový
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Máslo
  • 100 g Máslo
  • 80 g Vepřové sádlo škvařené
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1080 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 297.2 mg
  • Draslík 76.4 mg
  • Vláknina 2408.5 mg
  • Vitamín A 2408.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolenou mouku na vále promneme s máslem, přidáme sádlo, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. To na pomoučněném vále rozválíme a přendáme na vymazaný a vysypaný plech.

  • 2

    Propícháme vidličkou a ve středně horké troubě zvolna upečeme. Pak potřeme krémem.

  • 3

    Krém: Z mléka, mouky a cukru ve vroucí vodní lázni vyšleháme hustou kaši. Sejmeme z vodní lázně, osolíme a po jednom vmícháme žloutky.

  • 4

    Nakonec přidáme změklé máslo a umícháme dohladka. Na krém rozetřeme tuhý sníh z bílků, smíchaný s moučkovým a vanilkovým cukrem.

  • 5

    Koláč zvolna dopečeme a po vychladnutí krájíme na kostky.

Komentáře k receptu