Páj
Suroviny
- 50 g Cukr moučkový
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Máslo
- 100 g Máslo
- 80 g Vepřové sádlo škvařené
- 400 ml Mléko polotučné
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
- 1 hrst Mouka pšeničná hladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1080 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 20 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 297.2 mg
- Draslík 76.4 mg
- Vláknina 2408.5 mg
- Vitamín A 2408.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolenou mouku na vále promneme s máslem, přidáme sádlo, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. To na pomoučněném vále rozválíme a přendáme na vymazaný a vysypaný plech.
-
2
Propícháme vidličkou a ve středně horké troubě zvolna upečeme. Pak potřeme krémem.
-
3
Krém: Z mléka, mouky a cukru ve vroucí vodní lázni vyšleháme hustou kaši. Sejmeme z vodní lázně, osolíme a po jednom vmícháme žloutky.
-
4
Nakonec přidáme změklé máslo a umícháme dohladka. Na krém rozetřeme tuhý sníh z bílků, smíchaný s moučkovým a vanilkovým cukrem.
-
5
Koláč zvolna dopečeme a po vychladnutí krájíme na kostky.