Rýžové smaženky II
Suroviny
- 100 g Rýže
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 25 g Máslo
- 30 g Droždí
- 500 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Mandle
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2.92 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 36 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 232.1 mg
- Draslík 32.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu uvedeného množství mouky smícháme s rozdrobeným droždím, přidáme 3 lžíce mléka, propracujeme na hladké tužší těsto, které vytvarujeme do koule.
-
2
Do kastrůlku nalijeme 10 lžic mléka, do něj položíme kouli těsta a pod utěrkou necháme kynout. Ve zbylém mléce uvaříme rýži a po vychladnutí vmícháme vykynuté těsto, zbylou mouku, žloutky, bílek, rum, máslo, mandle a hrozinky.
-
3
Vše důkladně propracujeme a necháme pod utěrkou asi 20 minut kynout. Z těsta vykrajujeme lžící přibližně stejné kousky, které vhazujeme do rozpáleného oleje a smažíme tak, aby v něm volně plavaly a nedotýkaly se dna nádoby.
-
4
Po osmažení dozlatova necháme přebytečný tuk okapat a smaženky obalujeme v cukru.