Rýžové smaženky II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Rýže
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 25 g Máslo
  • 30 g Droždí
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2.92 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 232.1 mg
  • Draslík 32.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu uvedeného množství mouky smícháme s rozdrobeným droždím, přidáme 3 lžíce mléka, propracujeme na hladké tužší těsto, které vytvarujeme do koule.

  • 2

    Do kastrůlku nalijeme 10 lžic mléka, do něj položíme kouli těsta a pod utěrkou necháme kynout. Ve zbylém mléce uvaříme rýži a po vychladnutí vmícháme vykynuté těsto, zbylou mouku, žloutky, bílek, rum, máslo, mandle a hrozinky.

  • 3

    Vše důkladně propracujeme a necháme pod utěrkou asi 20 minut kynout. Z těsta vykrajujeme lžící přibližně stejné kousky, které vhazujeme do rozpáleného oleje a smažíme tak, aby v něm volně plavaly a nedotýkaly se dna nádoby.

  • 4

    Po osmažení dozlatova necháme přebytečný tuk okapat a smaženky obalujeme v cukru.

Komentáře k receptu