Dort s tvarohem a ovocem II
Suroviny
- 120 g Cukr krystal
- 120 g Mouka polohrubá
- 50 g Cukr moučkový
- 500 g Kompot jahodový
- 500 g Tvaroh měkký
- 250 ml Šlehačka
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 balení Želatina v prášku
- 1 balení Želatina čirá
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 6 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 84.9 mg
- Draslík 72.4 mg
- Vláknina 2172.7 mg
- Vitamín A 2172.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Upečeme si dortový korpus - piškot. Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Opatrně do ní vmícháme mouku. Vymažeme a vysypeme dortovou formu, nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 10 minut na 170 stupňů v horkovzdušné troubě. Piškot musí zůstat vláčný. Po upečení necháme zchládnout. Z dortové formy piškot nevyndaváme.
-
2
Připravíme tvarohový krém. Tvaroh osladíme moučkovým a vanilkovým cukrem dle chuti a opatrně promícháme. Nemícháme dlouho, tvaroh by zřídl. Ušleháme šlehačku. Připravíme si dle návodu želatinu za studena. Do tvarohu zlehka vmícháme šlehačku a želatinu. Vše by mělo mít stejnou teplotu. Na vychladlý piškot, který je stále v dortové formě, nalijeme tvarohový krém.
-
3
Dáme tuhnout do lednice. Po částečném ztuhnutí poklademe a dozdobíme nakrájeným ovocem. Ovoce potřeme připravenou rozpuštěnou čirou želatinou, nebo cukrovou vodou. Ovoce tak nebude oxidovat a zůstane déle chuťově i vzhledově čerstvé. Dáme znovu do lednice a necháme dostatečně dort ztuhnout. Po úplném ztuhnutí vyjmeme dort z dortové formy a zbylým ovocem můžeme dozdobit ještě boky dortu. Dál uchováváme v lednici a servírujeme vychlazený.