Dort s tvarohem a ovocem II

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 120 g Cukr krystal
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 50 g Cukr moučkový
  • 500 g Kompot jahodový
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 250 ml Šlehačka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 balení Želatina v prášku
  • 1 balení Želatina čirá
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 84.9 mg
  • Draslík 72.4 mg
  • Vláknina 2172.7 mg
  • Vitamín A 2172.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Upečeme si dortový korpus - piškot. Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Opatrně do ní vmícháme mouku. Vymažeme a vysypeme dortovou formu, nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 10 minut na 170 stupňů v horkovzdušné troubě. Piškot musí zůstat vláčný. Po upečení necháme zchládnout. Z dortové formy piškot nevyndaváme.

  • 2

    Připravíme tvarohový krém. Tvaroh osladíme moučkovým a vanilkovým cukrem dle chuti a opatrně promícháme. Nemícháme dlouho, tvaroh by zřídl. Ušleháme šlehačku. Připravíme si dle návodu želatinu za studena. Do tvarohu zlehka vmícháme šlehačku a želatinu. Vše by mělo mít stejnou teplotu. Na vychladlý piškot, který je stále v dortové formě, nalijeme tvarohový krém.

  • 3

    Dáme tuhnout do lednice. Po částečném ztuhnutí poklademe a dozdobíme nakrájeným ovocem. Ovoce potřeme připravenou rozpuštěnou čirou želatinou, nebo cukrovou vodou. Ovoce tak nebude oxidovat a zůstane déle chuťově i vzhledově čerstvé. Dáme znovu do lednice a necháme dostatečně dort ztuhnout. Po úplném ztuhnutí vyjmeme dort z dortové formy a zbylým ovocem můžeme dozdobit ještě boky dortu. Dál uchováváme v lednici a servírujeme vychlazený.

Komentáře k receptu